Velkommen til Online Hundetrening 🤎 Kurs og utstyr for hund og eier

Lær hunden å gå på plassen sin

apr 19, 2023 | Blogg, Hverdagshund, Treningstips, Valp og unghund

Det er viktig for meg å ha et hundehold som er praktisk i hverdagen, og som både hundene og vi trives med. Det er mange gode løsninger i de forskjellige hjem, også er det kanskje noen som ikke helt har funnet en god løsning enda. Alle hunder og hjem er forskjellig så det er helt naturlig at det er flere måter å løse hverdagen på til det beste for alle sammen. Jeg håper med dette innlegget at jeg kan inspirere litt med hvordan vi har det hjemme.

Det å ha en egen plass til hunden(e) synes jeg er praktisk av flere grunner. Selv er vi en småbarnsfamilie, og jeg synes derfor det er ekstra viktig for hundene å ha en egen plass hvor de kan trekke seg litt unna. Det er også fint når vi får besøk, dersom besøket er litt skeptisk til hunder. Her om dagen hadde vi for eksempel barnebursdag. Den ene hunden min valgte å trekke seg helt inn i hula si, og virket fornøyd med det, imens den andre hunden stod langs grinda og nøt all oppmerksomhet der. Barna var fornøyd og hundene var fornøyd, og jeg kunne senke skuldrene med tanke på hunder og barna. Praktisk!

Vi har laget en innhegning hvor det er to huler til hundene, som du ser på bildet. Her sover de om natta, og de er her når de er alene hjemme. Jeg liker at de har et avgrenset område slik at de slipper å måtte «passe» på hele huset. Min erfaring er at hundene lettere finner ro med et avgrenset området. Og så hender det at hundene er i innhegningen også i andre situasjoner, slik som når de kommer hjem skitne fra tur. For en del hunder kan det også være godt å ha et fast sted de kan trekke seg litt unna når de trenger det. Hvis hundene skal finne ro på en slik plass er det viktig at de føler seg trygge der, og at de har gode opplevelser med å være der. I forhold til akkurat dette, så ligger det ute et eget blogginnlegg om dette med å trene hunden på å være alene hjemme på siden vår. Du kan trykke deg rett inn via denne linken også; https://www.onlinehundetrening.no/hjemme-alene-trening/

Men hvordan lærer man egentlig hundene å gå inn i innhegningen?
Som så mye annen trening, så må man starte helt i det små, også jobbe seg oppover etterhvert som man lykkes i treninga.

Det du trenger for å starte å trene dette er en plass du vil hunden din skal være (seng, bur, innhegning, rom etc.). Også trenger du godbiter som hunden din liker. Det kan være lurt å ha godbiter lett tilgjengelig i en skål i nærheten. Trening er ferskvare, så det må jevnlig trenes på for at hundene skal fortsette å være god på det vi har trent de på. Hundene mine kan dette ganske bra nå, men jeg gir likevel godbit i blant for at de går i innhegningen.

Her er stegene jeg bruker for å lære inn at hundene skal gå inn i innhegningen på kommando. Når du føler at dere har fått til et punkt noen ganger, så kan du prøve deg på neste punkt. Dersom du for eksempel har kommet til punkt 4, men så går det ikke, så kan det være en indikasjon på at du må gå litt tilbake igjen og trene mer på punkt 2.

  1. Kaster godbit i buret og sier «inn i buret»
  2. Sier «vær så god» og kaster godbit utenfor innhegningen slik at du får flere repetisjoner
  3. Sier «inn i buret», så kaster godbit inn i innhegningen
  4. Sier «vær så god» og kaster godbit utenfor innhegningen
  5. Øke avstanden mer og mer

Treningstips; det kan noen ganger være lurt å vente ut hunden litt og se om hunden klarer å løse det selv med litt tid. Hvis ikke så kan du prøve å si kommandoen om igjen.

Under her har jeg også laget en film hvor jeg viser deg stegene med hvordan jeg lærte Elsa dette da hun var valp;

Lykke til i treninga!

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.