Velkommen til Online Hundetrening 🤎 Kurs og utstyr for hund og eier

Hunder fryser selv om de har pels

mar 5, 2021 | Blogg, Hund og helse, Produktomtale

Dette innlegget inneholder reklame.
-Det å holde muskulaturen til hunden varm, er både skadeforebyggende og dyrevelferd.

Hunder kan bli kalde og stive, og er avhengig av å bevege seg for å holde varmen. Jo lavere temperaturen ute er, jo mer må de bevege seg. På dager hvor temperaturen synker ned mot -10 vil de fleste hunder ha nytte av et dekken selv når de er i bevegelse. Om hunden ligger i buret i bilen, eller er i bånd når vi tar en pause på turen, har de ikke mulighet for å bevege seg og de blir fort kalde og stive. Derfor bør hunden alltid ha et dekken i disse situasjonene slik at den kan slappe av og ikke bruke unødvendig energi på å holde seg varm.

For de som trener hund, er det viktig å holde hundens muskler varme både før og etter trening for å forebygge skader hos hunden.

Noen hunder er mer utsatt i kulden og kan trenge dekken på dager som også ikke er så kalde. Dette gjelder spesielt valper, eldre hunder, hunder med skader eller kroniske sykdommer. Selv foretrekker jeg å bruke ull på mine hunder.  Både på kalde og fuktige dager.

Ull varmer godt, isolerer og puster. I tillegg vil det ikke sette seg vond lukt i ull.

For å kjenne om hunden er varm putt hånden under dekkenet.  Hundens normale kroppstemperatur er litt høyere enn vår, den skal ligge mellom 38-39 grader.

Litt om dekkenet på filmen:
Dekkenet heter «Canelana Thermo ulldekken». Dekkenet har en spesiell konstruksjon som gir maksimal varme og beskyttelse. Dekkenet har én del som går ned under brystet og oppover ryggen, slik at brystpartiet er godt beskyttet. Dette, og at det er stramming i halsen, gjør også at størrelser er regulerbar i vidden. Bakdelen av dekkenet er sydd slik at den legger seg ned over bakparten og dekker lår og rygg godt. Stramming bak forsterker denne effekten

Hvorfor er det lurt å gjøre det positivt for hunden å ta på dekkenet?
Selv har det alltid gått helt greit å ta på hunden dekken, men jeg skal innrømme at det har vært litt styr hver gang. Wri har ikke stått helt rolig, jeg blir litt irritert over at det tar tid å ta det på osv. Det jeg beskriver er jo en litt dårlig start på hva som skal bli en flott tur. Da jeg innså at jeg kunne trene på å ta på dekken, så endret vi denne nevnte situasjonen over til en både morsom og enkel situasjon for både hunden og meg. Trykk på lenken under så viser jeg deg en hel treningsøkt med hvordan trene hunden på å ta på dekkenet nesten helt selv:

Skrevet av: Nina Trollet Tandberg og Solveig Therese Zetterstrøm

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.