M

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Send oss gjerne en melding.

7 + 3 =

Kunnskap om hund og trening av hund, tilgjengelig for alle og enhver.

Husk refleks på hunden din – vi viser hvorfor

10. okt 2020Blogg, Forsikring, Sikkerhet

Klarer du å få øye på hunden i mørket? I denne videoen fra If vises hvorfor refleksen kan redde livet til hunden din. I denne artikkelen får du ekspertens råd.

Det er folk i og rundt byene som er dårligst på å bruke refleks. Det viser en spørreundersøkelse If tidligere har utført.

Bare 40 prosent av de spurte svarte at de bruker refleks på seg selv. Da er det kanskje ikke nærliggende å tro at de utstyrer hunden sin med dette heller – selv om det ikke finnes tall som sier noe konkret om dette.

– I høst- og vintermørket er det utrolig viktig å huske refleks. Ikke bare på deg selv, men også på hunden. Et refleksdekken, som på mange måter er hundens svar på vår refleksvest, gjør underverker for synligheten, forteller Kine Bjølsen Opstad, dyrepleier og produktsjef i forsikringsselskapet If.

– Et sikkerhetslys på halsbåndet er et glimrende supplement til et refleksdekken. Det er riktignok viktig å sørge for at verken refleksen eller lyset blir tildekket av pelsen, påpeker hun.

Selv på veistrekninger med godt gatelys, er hunder – akkurat som mennesker – vanskelige for bilførere å få øye på i mørket.

Sekundene som kan redde liv

Hunden i videoen i denne artikkelen er hvit, og med det langt mer synlig i mørket enn en mørk hund ville vært. Likevel er forskjellene med og uten refleks som natt og dag – bokstavelig talt.

Med refleks er hunden synlig på 150-200 meters avstand, mens den uten ikke er å få øye på før bilen er 20-30 meter unna. Disse ekstra sekundene kan potensielt redde livet til hunden din.

– Det er også viktig å være klar over at effekten av refleksen er enda bedre dersom bilen kjører med fjernlys. Da kan hunden være synlig fra 350-400 meters avstand, avslutter Kine Bjølsen Opstad i forsikringsselskapet If.

For mer informasjon om forsikring av din hund, besøk If sin hjemmeside her: If skadeforsikring

Kategorier