M

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Send oss gjerne en melding.

4 + 15 =

Kunnskap om hund og trening av hund, tilgjengelig for alle og enhver.

En hundevennlig julefeiring

11. des 2020Blogg, Forsikring, Hund og helse, Hverdagshund

Skrevet av: If forsikring

ulen er tiden for å kose seg litt ekstra og mange ønsker også å skjemme bort hunden. Men ikke all kos er like god for den firbente.

Noe av det vanligste vi ser hos kjæledyrene i juletiden er magetrøbbel. Julematen lukter herlig og kan være vanskelig å motstå, men julematen er fet og salt – og det skal man være forsiktig med.

Maten kan også inneholde små bein som lett setter seg fast, derfor er det lurere å kjøpe inn noe godt som man vet at magen til hunden tåler. Det er kjedelig om julefreden blir forstyrret av en løs mage eller veterinærbesøk. Det finnes mange hundevennlige alternativer til julematen, som hunden setter like stor pris på.

I julen står det ofte skåler med noe godt fremme; sjokolade, druer, rosiner og nøtter. Dette skal man sette på steder hvor hunden ikke når frem. Sjokoladen inneholder teobromin som er giftig for hunden og jo mørkere sjokoladen er, jo mer teobromin inneholder den.

Juleblomster som Julestjerne, Amaryllis og Hyacint er også giftig og har man en hund som synes
det er spennende å smake på litt av hvert, må man være forsiktig med plasseringen.

Uansett er det alltid lurt å være oppmerksom på endret atferd i forbindelse med forgiftning. Tegn kan være sikling, brekninger/oppkast, ustøhet, skjelvninger og raskere pust. Det kan ofte være diaré, økt behov for vann og høy hjertefrekvens.

Hvis du mistenker at hunden din har spist noe den ikke burde, så ring alltid en gang for mye enn en for lite. Det er viktig å komme i gang med behandling raskt om det er snakk om forgiftning.

Alle som har dyreforsikring i If har gratis tilgang til FirstVet som også er åpent på de røde dagene. FirstVet er online veterinær, de kan gi råd og eventuelt henvise videre dersom man har behov for det.

Juletre og julepynt må plasseres på trygge steder, og kanskje det kan være lurt å bytte ut glasskuler med plast dersom det er fare for at de kan knuse for små poter.

Levende lys og fyr i peisen hører julen til. Pass opp for viftende haler og nysgjerrige snuter.

Mange kjøper julegave til dyret. En god forsikring til hunden din er noe av det viktigste du kan kjøpe i julegave til hunden din om du ikke allerede har det.

Vi ønsker alle en riktig god førjulstid – og at den nytes med både to- og firbente.

Kategorier